Από το 1997 η εταιρία ΛΑΔΑΣ Ι. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Ε. επεξεργάζεται, τυποποιεί και εμπορεύεται επιτραπέζιες ελιές βασιζόμενη σε ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας.

Eλιές όλων των ποικιλιών

Η επεξεργασία περιλαμβάνει ελιές όλων των ποικιλιών, πράσινες και μαύρες, σε όλους τους δυνατούς τύπους (ολόκληρες, εκπυρηνωμένες, τσακιστές, χαρακτές, ροδέλες, γεμιστές, μαριναρισμένες και πάστα ελιάς) με κύρια ποικιλία την πράσινη ελιά ποικιλίας Χαλκιδικής που αποτελεί και το 70% των παραγόμενων προϊόντων της.
Όραμα της Λαδάς Α.Ε. είναι η διάδοση της Ελληνικής επιτραπέζιας ελιάς σε ολόκληρο τον παγκόσμιο χάρτη

ENTREPRENEUR, VISIONARY, ENTHUSIAST

Η φιλοσοφία & αναζήτηση νέων προτάσεων της επιχείρησης στηρίζεται πάνω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της παγκόσμιας και ελληνικής αγοράς, προωθώντας σειρές προϊόντων τύπου ορεκτικών με βάση την ελιά, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως πιπεριά, αμύγδαλο, σκόρδο, μακεδονικό πιπέρι και αρωματικά βότανα, με τα οποία δημιουργείται μία ευρεία ποικιλία συνταγών.

Η δυναμικότητα της LADAS FOODS ξεπερνά τους 5.000 τόνους.

Το βιομηχανικό συγκρότημα της LADAS FOODS είναι χτισμένο σε ιδιόκτητη έκταση συνολικού εμβαδού 100.000 τ.μ. Στο υπάρχον εργοστάσιο των 3.000 τ.μ. πραγματοποιήθηκε πρόσφατα επένδυση εκσυγχρονισμού. Ένα νέο εργοστάσιο 3.000 τ.μ. βρίσκεται υπό ολοκλήρωση και υπάρχουν επενδυτικά σχέδια για την επέκταση του συγκροτήματος με άλλα 3.000 τ.μ. παραγωγικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στην ίδια περιοχή.

Η δυναμικότητα του συγκροτήματος ξεπερνά τους 5.000 τόνους. Ο εξοπλισμός και τα μέσα παραγωγής, συσκευασίας και ελέγχου των προϊόντων ανανεώνονται και εκσυγχρονίζονται διαρκώς αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και η εταιρία εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα

Η εταιρία διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σύστημα συλλογής των λυμάτων (ούτε σταγόνα ανεπεξέργαστων λυμάτων καταλήγει στο έδαφος) και των ομβρίων υδάτων τα οποία αρδεύουν τους παρακείμενους ελαιώνες. Έχει μάλιστα εκπονήσει ένα σχέδιο μηδενικών ενεργειακών απαιτήσεων μέσω ιδιοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (net metering) από ΑΠΕ με την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου 170Κw. Σε λίγα χρόνια η LADAS FOODS θα είναι ένα πρότυπο βιομηχανικό συγκρότημα με μηδενικό ανθρακικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

LADAS EXPORTS

Εξάγουμε τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ελληνικής ελιάς σε πάνω από 60 χώρες

H LADAS FOODS εξάγει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα ελληνικής ελιάς σε πάνω από 60 χώρες μεταξύ των οποίων στις Αίγυπτο, Αλβανία, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Κίνα, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Λευκορωσία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μεγάλη Βρετανία, Ολλανδία, Πολωνία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σουηδία και Σουδάν.

Η εταιρία συμμετέχει με παρουσίαση προϊόντων σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων (ANUGA-Κολωνία, SIAL-Παρίσι, FOODEXPO-Αθήνα, GULFOOD-Ντουμπάι, FANCY FOOD-Νέα Υόρκη κ.α.) τα τελευταία χρόνια ανοίγοντας νέες αγορές.

fafaf

ΣΥΛΛΟΓΗ
ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ

Η LADAS FOODS συγκεντρώνει υψηλής ποιότητας Ελληνικούς ελαιοκαρπούς από ελαιόδενδρα που ευδοκιμούν με φυσική καλλιέργεια σε αγροτεμάχια ολοκληρωμένης διαχείρισης σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρία συνεργάζεται με μια σταθερή γκάμα καλλιεργητών ελιάς και με τη συνδρομή έμπειρων γεωπόνων εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη για τα προϊόντα της. Οι ελαιοκαρποί συλλέγονται με το χέρι.
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΛΑΙΟΚΑΡΠΟΥ
Κατά την παραλαβή τους, οι ελαιόκαρποι περνούν από ποιοτικό έλεγχο, ζυγίζονται, ταξινομούνται ανά μέγεθος και καταγράφονται ηλεκτρονικά βάσει ποικιλίας, μεγέθους, παραγωγού και στοιχείων αγροτεμαχίων, σύμφωνα με τη αυστηρή διαδικασία ιχνηλασιμότητας που εφαρμόζει η εταιρεία μας
ladas-paralabi-elaiokarpou

ΖΥΜΩΣΗ

Αφού οι ελαιόκαρποι μεταφερθούν στις δεξαμενές ξεκινάει η διαδικασία της ζύμωσης. Η πορεία της ζύμωσης ελέγχεται συνεχώς, μετρώντας και καταγράφοντας τα επίπεδα pH, αλατότητας και οξύτητας, ώστε να διασφαλίζεται η παραγωγή προϊόντων υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας.

ΔΙΑΛΟΓΗ &
ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ

Αφού γίνει η εξαγωγή των ελιών από τις δεξαμενές, γίνεται η διαδικασία ποιοτικής διαλογής με το χέρι και η ταξινόμησή τους βάσει μεγέθους.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
Ανάλογα με τις ανάγκες των πελατών, συνεχίζεται η επεξεργασία των καρπών. Οι ελιές μπορούν να διατεθούν στην αγορά εκπυρηνωμένες, σε ροδέλα, τσακιστές, σε μισά, γεμιστές με διάφορα υλικά και μαριναρισμένες.
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
Κατόπιν της επεξεργασίας τους οι ελιές συσκευάζονται σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία συσκευασιών σε διάφορα μεγέθη όπως: βαρέλια, λευκοσιδηρά δοχεία, πλαστικοί κουβάδες, δοχεία pet, σακούλες κενού (vacuum). Οι παραπάνω συσκευασίες διατίθενται είτε με την επωνυμία της εταιρείας, είτε σαν φασόν προϊόντα (private label) σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ
ΕΛΕΓΧΟΣ

Σε όλα τα στάδια επεξεργασίας, διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι των διαδικασιών που εφαρμόζονται βάσει του συστήματος διαχείρισης ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων που εφαρμόζει η εταιρεία μας, ώστε τα προϊόντα ελιάς της LADAS FOODS S.A. να παραμένουν κορυφαία σε γεύση, ποιότητα, ασφάλεια και ωφελιμότητα μέχρι να τον απολαύσει ο τελικός καταναλωτής.