Υλικά:

2 χταπόδια 1.5 κιλού περίπου   ∗   1 ποτ. κρασιού ελαιόλαδο   ∗  3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους   ∗  1 ματσάκι μάραθο   ∗  1 ποτ. κόκκινο κρασί   ∗  300γρ ελιές πράσινες τσακιστές   ∗  1 κουτί ντοματάκια   ∗  πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το χταπόδι από το δόντι και το πλένουμε καλά. Στη συνέχεια το βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία, στα υγρά του. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε κομμάτια.

Κατόπιν στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρά. Μετά ρίχνουμε το χταπόδι και το μάραθο και ανακατεύουμε λίγο. Σβήνουμε με το κρασί. Τα αφήνουμε όλα στην κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τις ελιές. Βγάζουμε το κουκούτσι και σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις ελιές 2 φορές, από 2 λεπτά την κάθε φορά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές στην κατσαρόλα και τα ντοματάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 5 με 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα. Νοστιμίζουμε με πιπέρι και είναι έτοιμο.

Συνοδεύεται με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.