Υλικά:

1 κουνέλι κομμένο σε 6 μερίδες   ∗   50 ml ελαιόλαδο   ∗  350 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα   ∗  ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος   ∗  ½ ματσάκι μαϊντανός   ∗  60 γρ. τζίντζερ τριμμένο   ∗  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες   ∗  2 κ.γ. κουρκουμά   ∗  200 ml ζωμός κότας   ∗  10 κλωστές σαφράν   ∗  150 γρ. ελιές πράσινες τσακιστές κομμένες στη μέση   ∗  χυμός από 1 λεμόνι   ∗  ξύσμα από 2 λεμόνια   ∗  αλάτι   ∗   πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κουνέλι με το ελαιόλαδο να πάρει χρώμα και από τις δύο μεριές.

Αφαιρούμε το κουνέλι από την κατσαρόλα, πετάμε το περίσσιο λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Διαλύουμε το σαφράν σε 30 ml νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κουνέλι, τον ζωμό κότας, κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά. Βάζουμε τις ελιές, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό. Προσοχή χρειάζεται γιατί δεν πρέπει να μείνουν πολλά υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το φαγητό να μείνει για 10 λεπτά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι στον ατμό.