Κουνέλι με λεμόνι και ελιές
Κουνέλι με λεμόνι και ελιές
5 June 2015
Κοκτέιλ Bloody Mary
Κοκτέιλ Bloody Mary
8 June 2015

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές και κουσκούς

Κοτόπουλο με πράσινες ελιές και κουσκούς

Υλικά (για 4 άτομα):

8 μπούτια κοτόπουλο   ∗   2 κ.γ. κουρκουμά   ∗   1 κ.γ. γκάραμ μασάλα   ∗   4 κ.σ. λάδι   ∗   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα   ∗   3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες   ∗   500 ml ζωμό κότας   ∗   -1 φλ. ελιές πράσινες   ∗   1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)   ∗   250 γρ. κουσκούς   ∗   μαϊντανό ψιλοκομμένο   ∗   αλάτι   ∗   πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με τα μισά μπαχαρικά και τα τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι, στην κατσαρόλα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά για 8-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό και το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά, μέχρι να βράσει το κοτόπουλο.

Αφαιρούμε πάλι τα μπουτάκια και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κουσκούς μαζί με όσο ζεστό νερό χρειάζεται. Αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με τις ελιές, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο και το κοτόπουλο. Σερβίρουμε αμέσως.